WordPress a inceput ca un serviciu de blog in 2003 si de atunci a evoluat intr-un puternic sistem de gestionare a continutului (CMS), acum fiind sustinut de 1000 de designeri web si dezvoltatori din intreaga lume. Marile corporatii si organizatii folosesc acum WordPress pentru site-urile lor, acesta fiind una dintre cele mai simple si mai puternice modalitati de a-si face afacerea vizibila pe web.
Exista si platforme mai simple, dar majoritatea nu ofera functionalitatea pe care o ofera WordPress. Si exista cateva platforme la fel de robuste, dar sunt dificil de utilizat pentru incepatori. Dintre toate sistemele de continut existente, WordPress este unul dintre cele mai vechi, fiind prezent pe piata de peste 17 ani. Cu peste 65 de milioane de site-uri web si bloguri realizate cu WordPress si marci precum CNN si Sony care il folosesc, este clar ca WordPress este unul dintre cele mai populare CMS-uri.
Ce este WordPress?
WordPress, un sistem de gestionare a continutului (CMS), este instrumentul ideal pentru antreprenori si companii pentru a-si expune produsele si serviciile, pentru a creste in clasamentul motoarelor de cautare si pentru a se promova catre clientii potentiali. WordPress te ajuta sa impartasesti continutul scris, sa vinzi produse si servicii intr-un magazin electronic sau chiar sa afisezi fotografii si videoclipuri. WordPress este platforma care organizeaza si indexeaza continutul site-ului tau, fiind astfel mai usor pentru motoarele de cautare sa ajunga pe paginile tale si sa extraga informatiile solicitate de utilizatori.
WordPress ofera beneficii aproape infinite pentru succesul site-ului tau web, inclusiv in ceea ce priveste designul, functionalitatea, social media si optimizarea pentru motoarele de cautare. Iata primele noua motive pentru care WordPress ar trebui sa fie si alegerea ta:
1. Actualizare simpla a site-ului
WordPress iti permite sa actualizezi singur continutul paginii tale web (text si imagini). Nu este necesar sa apelezi la un designer web de fiecare data cand doresti sa faci o actualizare a site-ului. Cu abilitati IT de baza si putina pregatire, poti actualiza singur site-ul tau.
WordPress permite accesul mai multor utilizatori, permitand astfel diferitilor membri ai personalului sa actualizeze atat site-ul, cat si blogul (cu diferite niveluri de permisiuni disponibile).
2. Optiunea de blog sau pagina de stiri
Rularea unei pagini de blog pe site-ul tau web inseamna pur si simplu sa ai o pagina dedicata unde poti publica diverse postari, de obicei despre compania, organizatia sau industria ta.
Nu trebuie sa numesti pagina neaparat „blog”. Unii proprietari de site-uri web prefera sa o numeasca „Stiri” sau „Actualizari”. Dar, in esenta, este vorba tot despre un blog. Un blog reprezinta una dintre modalitatile simple de a comunica cu publicul tau, demonstrandu-ti pasiunea pentru ceea ce faci si de a tine utilizatorii conectati cu pagina ta.
Motoarele de cautare adora site-urile web care furnizeaza in mod continuu continut nou, iar un blog poate face asta. Incarca blog-ul cu texte unice, relevante si cuvinte cheie importante pentru a beneficia de SEO de exceptie.
Postarile noi (atat pe pagini cat si pe blog) sunt vazute aproape instantaneu de catre Google. Publica o noua postare pe pagina ta de blog si Google o va indexa de obicei in cateva minute, aducand noi vizitatori pe site-ul tau in decurs de o ora.
3. Usor de utilizat
WordPress iti ofera optiunea de a actualiza paginile web si de a adauga postari pe blog, folosind un editor prietenos. Este foarte asemanator cu procesarea textelor de baza. Acest lucru inseamna ca te poti concentra pe scrierea textelor pentru site, in loc sa studiezi un cod greu si obositor. Chiar si adaugarea de imagini, videoclipuri si documente PDF este extrem de usoara.
4. Expertii WordPress sunt usor de gasit
Dezvoltatorii si expertii WordPress sunt relativ usor de gasit. Acest lucru inseamna ca tehnologia prin care ruleaza site-ul tau nu este in pericol si nu depinde de un singur programator sau designer web. Site-urile WordPress pot fi transferate cu usurinta de la o agentie de web design la alta. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca preturile sunt foarte competitive si un site WordPress nu implica prea multe costuri.
5. WordPress este robust, rapid si de incredere
WordPress are peste 28% din toate site-urile web si este cel mai popular CMS (sistem de gestionare a continutului) de pe internet. Este dezvoltat si imbunatatit continuu pentru a oferi cea mai buna experienta posibila. Este complet scalabil, potrivit pentru proiecte mici si mari. In plus, WordPress permite site-ului tau sa creasca odata cu afacerea ta.
6. Actualizare oricand, din orice locatie
Site-urile WordPress pot fi actualizate de pe orice computer, tableta, smartphone sau un dispozitiv similar conectat la internet. Asadar, poti actualiza site-ul tau web chiar si atunci cand esti in miscare!
7. WordPress evolueaza continuu
WordPress continua sa evolueze. Este actualizat constant, aducand noi caracteristici si facand viata utilizatorilor si mai usoara. Actualizarile sunt de asemenea lansate in permanenta pentru a rezolva vulnerabilitatile de securitate care (datorita naturii internetului) reprezinta o amenintare constanta.
8. O mare varietate de teme
Tema este stratul exterior al site-ului tau web – este primul lucru pe care il vede vizitatorul cand ajunge pe site-ul tau. Cu temele oferite de WordPress, poti schimba aspectul site-ului tau cu usurinta, fara sa fie nevoie sa faci modificari in cod. Poti alege chiar si intre teme gratuite WordPress si premium.
Multe dintre temele premium sunt concepute profesional si sunt realizate special pentru a avea functii suplimentare, precum optiuni pentru SEO sau pentru dispozitive mobile.
9. Plugin-urile iti permit sa faci aproape orice pe site-ul tau web
Exista aproximativ 55.000 de plugin-uri pe WordPress care permit site-ului tau sa faca aproape orice. Poti sa vinzi produse si servicii, sa creezi o comunitate online, sa rezervi o parte din site-ul tau pentru membri si abonati, sa accepti plati, sa afisezi tweeturi din diferite surse sau chiar sa afisezi clasamente. Exista, de asemenea, pluginuri care te ajuta in ceea ce priveste securitatea, SEO, audio si video si chiar sa verifici numarul de cuvinte si cat de citite sunt toate articolele de pe blog-ul tau.
Unele dintre cele mai populare tipuri de pluginuri includ:
- eCommerce (WooCommerce este cel mai popular)
- Securitate (Jetpack sau Sucuri)
- SEO (Yoast sau All-In-One SEO)
- Formulare de contact (Ninja Forms sau FormBuilder)
- Builder de pagini (Beaver Builder)