cu rezultate.
Optimizarea SEO reprezinta totalitatea factorilor care face un site sa avanseze in pozitionarea motoarelor de cautare si este cu siguranta cea mai buna metoda de promovare pe termen indelungat.
Lucram constant la imbunatariea strategiilor de optimizare pentru a-ti putea oferi pozitionari de top in motoarele de cautare.
In aceasta etapa a optimizarii, ne focusam toata atentia asupra performantei website-ului
Ne ocupam de a crea cat mai multe backlink-uri de calitate intr-un mod cat mai natural
Oferim clientilor rapoarte detaliate cu privire la evolutia cuvintelor cheie targetate si al altor indicatori importanti.
cu exprerienta
Cu siguranta iti doresti pozitionari in google pentru ca afacerea ta sa profite de traficul provenit in mod organic.
Din acest motiv, la sicmedia , avem in echipa specialisti SEO care inteleg nevoile afacerii tale si sunt capabili sa obtina rezultatele dorite.
in 2023
Optimizarea pentru motoarele de cautare ( SEO ) presupune un proces care nu se termina intr-un anumit punct si care ne ofera rezultate pe termen indelungat.
Chiar si cand ne atingem scopul si ajungem in topul cautarilor, trebuie sa mentinem site-ul optimizat si in trend cu schimbarile algoritmilor.
Sunt mai multe avantaje pe care le aduce prezenta in topul cautarilor
impreuna
Un site web reprezinta imaginea ta in mediul online, din acest motiv, acesta trebuie sa inspire incredere utilizatorilor prin modul de realizare, iar impreuna cu un continut relevant, interesant si in pas cu ultimele tendinte va reprezenta cheia spre succes.
Ne mandrim cu faptul ca suntem o agentie SEO care poate oferi servicii la un nivel performant. Avem contracte de colaborare cu cele mai importante trusturi de presa atat din Romania, cat si din Europa Centrala si de Est.
Nu ne mandrim doar cu un portofoliu bogat de clienti, ci si cu rezultatele pe care le-am obtinut pentru fiecare in parte
Pozitionarea in topul google al site-urilor poate fi factorul decisiv in evolutia unui business fata de competitorii sai. Daca te-am convins de importanta optimizarii SEO, poti incepe sa iti depasesti concurenta colaborand pentru optimizarea cu agentia SICMEDIA
Spune-ne despre tine si afacerea ta, iar noi te vom ajuta!
Chiar daca ai deja afaceri online sau urmeaza sa te extinzi, suntem aici sa te ajutam.
Iti prezetam raspunsurile celor mai fregvente intrebari ale clientilor cu privire la procesul de optimizare seo.
SEO este o denumire care provine din limba engleza si este de altfel abrevierea “Search Engine Optimization”. Mai pe scurt, SEO reprezinta procesul prin care un site isi poate creste vizibilitatea in randul userilor, mai ales atunci cand acestia folosesc diferite motoare de cautare in mediul online, printre care se numara Google si Bing. In realitate exista mult mai multe motoare de cautare, iar pentru fiecare exista o anumita strategie de SEO, in asa masura incat site-urile sa fie din ce in ce mai vizibile pentru marea majoritate a userilor. In momentul in care paginile sunt mult mai vizibile, iar utilizatorii le gasesc mult mai usor in momentul in care le cauta, acestea vor capta mult mai usor atentia publicului, lucru care va fi extrem de benefic mai ales pentru business, dar si pentru clientii care deja exista in portofoliul firmei.
Cum functioneaza SEO
In momentul in care se utilizeaza o astfel de strategie, specialistii, spre exemplu cei care se axeaza sa faca SEO pe Google sau Bing, folosesc o serie de boti, care colecteaza informatii de la diferite pagini. Ulterior toate aceste pagini sunt colectate la un singur loc, iar ulterior sunt indexate. Astfel ca, in momentul in care te gandesti la un index, trebuie sa te gandesti la acesta ca fiind o biblioteca gigantica, de unde poti selecta cartile care ti se potrivesc, adica site-urile.
Mai mult de atat, in momentul in care se folosesc tehnicile de SEO, majoritatea persoanelor se gandesc la modul in care doresc sa atraga publicul si persoanele din jur. Totodata, algoritmii vor analiza paginile care se regasesc in acest index si totodata vor lua in calcul numerosi factori, dar si semne, in asa masura incat sa se poata determina ordinea in care paginile vor aparea in momentul in care motorul de cautare ofera rezultatele. Astfel ca, SEO se aseamana cu o biblioteca, iar bibliotecarul are toate cartile. In momentul in care tu cauti o anumita informatie, motorul de cautare iti va lista in mod automat site-urile care au posibile raspunsuri la intrebarile tale.
Factorii care sunt considerati de succes, mai ales in campaniile SEO sunt aspectele ce tin de experienta utilizatorului. In acest mod, robotii pot estima cat de bine poate sa ofere un raspuns la intrebarea utilizatorului, ce este tastata in motorul de cautare. Mai mult de atat, algoritmii sunt special conceputi pentru a afisa pagini web care sunt relevante si autorizate, in asa masura incat sa ofere utilizatorilor o experienta eficienta, mai ales atunci cand vine vorba de cautare. Site-ul si continutul acestuia pot fi optimizate, pentru a corespunde in totalitate cerintelor userilor.
Cine poate opta pentru campaniile SEO
Pentru a putea mari profitul firmelor, campaniile SEO sunt potrivite pentru marea majoritate a companiilor, datorita faptului ca prin aceste campanii se pot scoate in evidenta anumite beneficii pe care le ofera clientilor. In acest mod, blogurile, dar si companiile vor putea sa raspunda in totalitate cererii clientilor, in asa masura incat acestia sa poata descoperi pagini web complet noi.
SEO chiar este cea mai puternica strategie de marketing digital si vom explica in continuare de ce, astfel incat fiecare persoana sa inteleaga motivele pentru care atunci cand isi fac un site web trebuie sa investeasca si in SEO.
SEO te ajuta sa ai mai multi clienti
Optimizarea SEO este cea mai puternica forma de marketing disponibila, deoarece iti expune mesajul in fata potentialilor consumatori care iti cauta serviciile. Daca te uiti la publicitatea traditionala, cum ar fi radioul, presa scrisa, televiziunea sau afisajele offline, obiectivul este de a transmite mesajul in fata unui numar cat mai mare de oameni in speranta ca cineva are nevoie de serviciile pe care le prestezi.
Unele industrii nu vor parasi niciodata publicitatea traditionala, cum ar fi marcile mari care valorifica gradul de constientizare a marcii si companiile locale care vand produse pe o piata limitata. Dar pentru majoritatea intreprinderilor locale, mici si mijlocii SEO este in prezent cea mai puternica forma de marketing online.
Nu doar ca iti vei prezenta mesajul potentialilor clienti, dar SEO iti permite chiar sa segmentezi acesti clienti si sa ai mesaje specifice pentru fiecare pe baza cuvintelor cheie folosite. De exemplu, poti avea o pagina pentru cei care cauta tricouri rosii, alta pentru cei care cauta pantaloni verzi si lista poate continua. Trebuie sa iti ajustezi campania in functie de traficul de cautare. Acest lucru iti permite sa ai controlul asupra mesajelor care sunt livrate consumatorilor atunci cand cauta ceva. Acelasi lucru este valabil si pentru bloguri.
Utilizand corect SEO, poti include apeluri la actiune pe site-ul tau web, formulare de contact, numere de contact si analize de date care arata ca X persoane intra pe site-ul tau, iar X persoane au apelat la diferite formulare sau au folosit diferite numere de telefon de pe site.
Vizibilitate si clasamente
Una dintre cele mai importante functii ale SEO este cresterea vizibilitatii, ceea ce inseamna ca este mai usor pentru potentialii clienti sa te gaseasca atunci cand cauta ceea ce ai de oferit. Vizibilitatea este direct legata de pozitia pe care site-ul este clasat.
Cu cat te pozitionezi mai sus intr-o pagina cu rezultate ale motorului de cautare (SERP), cu atat este mai probabil ca potentialii clienti sa te vada si sa intre pe site. Cu cat campaniile de SEO sunt mai eficiente, cu atat este mai buna vizibilitatea, ceea ce este deosebit de important atunci cand iei in calcul faptul ca un sfert din utilizatorii de internet dau click doar pe primele rezultate.
Mai mult trafic
Cresterea traficului web este unul dintre obiectivele principale ale SEO. Cresti traficul atunci cand cresti vizibilitatea si clasamentul. Ia in considerare acest lucru pentru o clipa: aproape 33% din clickuri merg pe prima pagina de rezultate, iar primele cinci inregistrari obtin peste 75% din toate clickurile.
Daca vrei ca mai multi clienti sa iti gaseasca site-ul web printr-un motor de cautare, atunci ai nevoie de strategii SEO care sa te ajute sa te clasezi printre primele cinci pozitii si, in mod ideal, pe prima pozitie.
Directoarele de afaceri sunt moarte. Astazi, daca cineva cauta o afacere, va cauta intr-unul din cele doua locuri: prieteni si familie si Google. Daca poti transforma clientii in fani ai brandului pentru afacerea pe care o ai, atunci vei fi pe lista de recomandari a altor persoane. Google este marea provocare.
Din pacate, majoritatea companiilor nu sunt foarte sigure de unde sa inceapa atunci cand vine vorba de a ajunge in primele pozitii pe Google. Administratorii pleaca de la ideea ca atunci cand isi fac site, acesta este suficient pentru a obtine cele mai bune pozitii pe Google. In realitate, sunt mai multi pasi pe care ar trebui sa ii faci pentru a obtine astfel de rezultate.
Alege cuvintele cheie potrivite
Daca doresti sa atingi obiectivul de a ajunge in topul rezultatelor pe Google, ai nevoie de cele mai bune cuvinte cheie. Acesta este un proces extrem de individualizat. Daca ai o companie care are un magazin fizic sau un sediu in care lucrezi cu publicul, este bine sa te concentrezi pe cuvinte cheie geografice. Pe de alta parte, daca ai o afacere exclusiv online, selectarea cuvintelor cheie ar putea fi putin mai dificila. Vei dori sa gasesti cuvinte cheie care se potrivesc cu adevarat afacerii, dar care nu sunt atat de competitive incat sa faca imposibila clasarea. Pentru a afla care sunt cuvintele cheie care iti caracterizeaza afacerea, ar trebui sa colaborezi cu o agentie de web design si publicitate.
Elaboreaza o strategie de cautare locala
Asa cum am mentionat mai sus, o strategie axata pe locatie poate fi un obiectiv mult mai usor de atins, decat cel de a intra in clasamentul global al motoarelor de cautare. Aici intreprinderile cu sediul la nivel local pot avea un avantaj imens fata de alte companii.
Exista o serie de tactici pe care le poti folosi pentru a afisa site-ul atunci cand cineva efectueaza o cautare locala, inclusiv:
Utilizarea cuvintelor cheie geografice in titlurile paginilor, link-uri si in strategia de continut.
Crearea unei pagini pe Google maps.
Listarea in cataloagele de firme locale.
Concentreaza-te pe continut de calitate
Google a declarat de multa vreme ca obiectivul sau in furnizarea rezultatelor este acela de a oferi cautatorilor cele mai utile si relevante informatii posibile. Pe masura ce timpul trece, Google devine din ce in ce mai bun la indeplinirea acestui obiectiv. Crearea de continut de calitate inseamna multe lucruri diferite pentru multe persoane diferite, dar caracteristicile comune pe care ar trebui sa te concentrezi includ:
Continutul trebuie sa fie valoros. Asigura-te ca postezi continut care este cu adevarat util vizitatorilor. Acest lucru te ajuta, de asemenea, la generarea de linkuri, care ajuta la o mai buna clasare pe motorul de cautare.
Lizibilitate sporita. Asigura-te ca utilizezi o gramatica si o ortografie corecte. Afla cum sa produci continut bun pentru web – acest lucru poate inseamna paragrafe scurte, propozitii scurte si mult spatiu alb pe pagina.
Evita reclamele pop-up. Una dintre cele mai noi initiative Google este de a scadea clasamentul site-urilor care utilizeaza reclame pop-up. Daca nu generezi venituri semnificative din publicitatea de genul acesta, mai bine renunta la ele.
Ramai la curent cu tendintele Google, de asemenea, pentru a sti ce inteleg ei ca fiind continut de calitate. Acestia sunt primii pasi pentru a duce site-ul pe prima pagina din Google si fara ei este complicat de atins astfel de pozitii.
Daca SEO este atat de important pentru un brand si pentru un site web, care sunt strategiile pe care ar trebui sa le utilizeze designerii web pentru a obtine un site optimizat pentru SEO? Iata cateva strategii de luat in considerare.
Navigare usoara
Site-urile web vizeaza furnizarea de informatii despre produsele si serviciile tale catre potentiali cumparatori. Cercetarile indica faptul ca vizitatorii unui site web favorizeaza o platforma in care informatiile sunt usor de gasit. Deplasarea de la o pagina la alta ar trebui, de asemenea, sa fie usoara, naturala si fara probleme.
Cea mai buna strategie pentru a face navigarea mai usoara este sa furnizezi o harta a site-ului pe pagina principala. Permite vizitatorilor sa faca clic pe orice pagina din pagina de destinatie sau de pornire. O astfel de metoda te asigura ca utilizatorii vor avea acces usor la orice informatie.
Alege un domeniu compatibil cu SEO
Numele de domeniu ar trebui sa reflecte perceptia industriei si cautarile frecvente pe care le face piata tinta despre produsele tale. Daca site-ul web este despre software sau servicii IT, alege un nume de domeniu care sa reflecte serviciile IT. Publicul tinta se poate identifica cu marca ta online si, prin urmare, poate gasi site-ul tau web ca fiind mai fiabil.
Alege un nume de domeniu care iti permite sa te distingi in industrie. Numele ales ar trebui, de asemenea, sa fie unic, dar sa inspire increderea potentialilor clienti. Alege un nume care apare undeva in termenii cautati ori de cate ori publicul tinta cauta informatii despre industrie.
Adauga continut usor si captivant
Viteza de incarcare a unui site web este o parte importanta a oricarei strategii SEO. Va depinde de natura continutului disponibil pe site si de caracteristicile utilizate in proiectarea web. Un site web usor se incarca rapid pentru a oferi cea mai buna experienta de utilizare.
Utilizeaza un stil de scriere sau de prezentare a continutului care sa faciliteze cititorilor extragerea de informatii de pe site-ul tau web. De exemplu, utilizeaza titluri si subtitluri pentru a indica unde pot fi gasite informatii specifice. Oamenii petrec mai mult timp pe un astfel de site si se vor intoarce intotdeauna ori de cate ori au nevoie de mai multe informatii.
Site-ul este receptiv?
Utilizatorii de site-uri web acceseaza aceste platforme utilizand o serie de gadgeturi. Acestea variaza de la telefoane la laptopuri si computere desktop. Cu toate acestea, au mai multe sisteme de operare si limbaje de codare. Site-ul tau web trebuie sa permita accesul prin aceste numeroase dispozitive fara a pierde integritatea informatiilor capturate.
Este deosebit de important sa creezi un site web compatibil cu dispozitivele mobile. Cercetarile indica faptul ca mai multi utilizatori de internet acceseaza site-uri web de pe mobil, decat de pe alte gadgeturi traditionale. Un site web care nu este compatibil cu dispozitivele mobile va pierde teren in fata concurentei.
Conectarea la retelele sociale
Adauga optiuni pe site-ul web care permit conectarea la social media. Social media este un instrument excelent de publicitate si implicare. Te va ajuta sa directionezi mai mult trafic catre site-ul tau web, rezultand o vizibilitate sporita si sanse crescute de a vinde.
Retelele sociale ofera o varietate de optiuni pentru a-ti diversifica continutul. Unele te ajuta sa-ti promovezi afacerea folosind imagini, in timp ce altele sunt destinate utilizarii grele a textului. Exista platforme de socializare pentru videoclipuri si continut cu text scurt. Varietatea in social media te ajuta, de asemenea, sa ajungi la o gama mai larga de audiente. Astfel, vei putea servi toti clientii prin canalul lor preferat.
Adauga continut proaspat in mod regulat
Motoarele de cautare adora continutul proaspat. Vor observa si vor clasa mult mai bine articolele noi decat pe cele vechi. Publicul tau tinta cauta, de asemenea, informatii noi de fiecare data cand face clic pe site. Daca utilizatorii gasesc aceleasi pagini vechi la fiecare clic, dorinta lor de a da vizita site-ul tau va disparea.
Angajeaza scriitori profesionisti pentru a crea informatii noi si captivante. Ai putea sa imbunatatesti si sa rotesti articolele vechi pentru a adauga noi detalii si pentru a va reimprospata modul de prezentare. Continutul nou ofera site-ului tau un aer proaspat si il face atractiv pentru clientii potentiali.
Utilizeaza legaturi interne si externe
Linkurile interne si externe construiesc increderea site-ului tau web. Acestea actioneaza ca o sustinere a continutului si a marcii tale. Fiecare tip de link ofera avantaje speciale.
Linkuri interne – conecteaza diferite pagini de pe acelasi site web. Este un mod de a introduce vizitatorul in alte pagini de pe site-ul tau. Acestea vor creste timpul petrecut de un vizitator pe site, vor spori angajamentul si vor creste sansele de vanzare.
Linkuri externe – linkurile externe ofera motoarelor de cautare impresia ca pagina ta este de incredere. Vizitatorii vor considera, de asemenea, pagina ta ca fiind valoroasa, deoarece este conectata la resurse utile online. Foloseste link-uri cu masura si profesionalism. Unele link-uri sunt considerate neprofesionale si vor duce la penalizari. Cititorul trebuie sa gaseasca valoare in linkuri, altfel isi va pierde rapid interesul.
Angajeaza un expert SEO care sa lucreze pe site-ul tau web si sa te ghideze in strategia de marketing digital. Urmareste ce face concurenta ta online si schimba planurile pe parcurs. O strategie SEO de succes trebuie sa faca marca ta sa fie unica. Publicul tinta se va identifica mai usor cu marca ta daca reusesti sa te diferentiezi de concurenta.
Exista mai multe avantaje pentru care ar trebui sa lucrezi cu profesionisti in SEO in momentul in care vrei sa-ti optimizezi site-ul pentru motoarele de cautare. Iti prezentam mai multe beneficii pe care o agentie de publicitate ti le poate oferi si modul in care profesionistii din acest domeniu iti pot influenta afacerea.
O agentie de marketing te ajuta sa-ti imbunatatesti pozitia in clasamentul motorului de cautare
O companie SEO in care lucreaza exclusiv persoane cu experienta te va ajuta sa te clasezi mai sus in rezultatele motorului de cautare. In acest sens se vor folosi cele mai moderne strategii si instrumente, iar compania SEO stie exact de ce anume ai nevoie pentru ca site-ul sa fie imbunatatit. Pentru a face totul si mai atractiv pentru motoarele de cautare, asa cum este Google, o agentie SEO te va ajuta sa determini care sunt cele mai bune cuvinte cheie in functie de care ar trebui sa incerci sa-ti indexezi site-ul web.
O agentie de marketing online te ajuta sa imbunatatesti calitatea traficului de pe site-ul web
Pe langa faptul ca vei reusi sa te pozitionezi mai bine in motorul de cautare, cu ajutorul unei agentii de marketing online vei putea sa cresti si calitatea traficului care ajunge pe site. Daca site-ul se indexeaza pe cuvinte cheie si expresii relevante pentru oferta de produse si servicii, atunci traficul care vine pe site este mult mai relevant. In cazul in care reusesti sa aduci trafic relevant pe site, vor creste si sansele de a influenta mai mult conversiile. Lucrul acesta se va datora faptului ca persoanele care ajung pe site sunt mult mai susceptibile de a fi interesate de produsele sau serviciile pe care le oferi.
Agentiile de marketing online ofera rezultate masurabile
O alta metoda prin care o companie de SEO iti poate ajuta afacerea sa creasca este cu ajutorul rezultatelor masurabile. Comparativ cu anumite tactici traditionale de marketing, SEO poate sa fie contorizat si urmarit usor in fiecare pas al campaniei. Solicitand agentiei de marketing online un raport lunar de analiza, vei putea intelege mult mai bine modul in care serviciile SEO ofera o anumita valoare afacerii pe care o ai.
Serviciile SEO includ mai multe procese implicate in optimizarea unei pagini web. Toate aceste servicii sunt facute de companiile SEO pentru clientii lor si sunt destinate pentru a obtine anumite pozitii de rang inalt in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare. Dar pentru a se obtine astfel de rezultate este foarte important ca site-ul sa fie modificat astfel incat motoarele de cautare sa il claseze mai sus pe anumite cuvinte cheie.
O agentie de marketing online te ajuta sa vinzi mai mult
Pentru ca vei fi pozitionat mai bine in rezultatele cautarilor online, vei avea mai multi vizitatori interesati de produsele si de serviciile pe care le oferi, ceea ce va duce de fapt la mai multe vanzari si la o rata de conversie buna. Desigur, totul depinde de modul in care iti prezenti informatiile si in care convingi vizitatorii ca esti cea mai buna alegere, dar si in acest caz, tot o agentie de marketing te va ajuta.
WordPress este foarte prietenos cu SEO si asa a fost proiectat de la inceput. Tot ce trebuie sa faci este sa gasesti teme prietenoase cu SEO si sa incepi sa utilizezi minunata suita de pluginuri pe care WordPress le accepta. Daca vrei sa iti faci un site sau sa il refaci pe cel existent, cu acest CMS vei reusi sa te mentii in partea de sus a cautarilor.
De ce este WordPress potrivit pentru SEO?
Google si toate celelalte motoare de cautare nu sunt deloc interesate de CMS-ul pe care il folosesti pentru ca algoritmii Google nu iau in calcul si CMS-ul pentru a crea un clasament, dar WordPress este potrivit pentru SEO datorita modului in care poti sa il personalizezi.
WordPress este CMS-ul care faciliteaza foarte bine crearea de pagini web super accesibile si foarte utile, fiind din acest punct de vedere mai bun decat orice alt CMS. Acesta este de altfel si motivul pentru care foarte multi designeri il folosesc in prezent.
WordPress are un sistem de management al continutului perfect pentru SEO
In momentul in care construiesti un site web, poti sa il faci de la zero sau sa folosesti un CMS ca baza. In cazul in care alegi sa folosesti un CMS, caracteristicile sale de baza il vor face mai bun sau mai rau pentru SEO. Caracteristicile sale standard il fac cel mai bun CMS pentru SEO chiar inainte de a alege o tema sau de a adauga un plugin.
WordPress este usor de folosit
Nu trebuie sa ai cunostinte vaste pentru a folosi un site pe WordPress. O agentie de web design iti poate crea rapid un site pe WordPress care sa arate foarte bine si care sa functioneze perfect, pe care sa il administrezi ulterior extrem de usor. Mai ales cand ai numeroase resurse online, gratuite si platite cu ajutorul carora sa iti programezi site-ul astfel incat sa raspunda chiar si celor mai complexe solicitari. In plus, cu ajutorul acestor pluginuri pot sa iti faci site-ul super friendly pentru SEO astfel incat paginile lui sa fie perfect optimizate si foarte bine vazute de motoarele de cautare.
WordPress este usor de adaptat dispozitivelor mobile
Un site responsive este din start mult mai bine vazut de Google comparativ cu un site care nu se adapteaza ecranelor mici. Din fericire, aproape toate temele sunt acum responsive mai ales daca le alegi pe cele noi. In felul acesta nu mai trebuie sa te stresezi in ceea ce priveste modul in care se va vedea site-ul pe mobil, pentru ca el se va afisa in mod natural bine si astfel vei mai castiga cateva puncte in fata botilor motorului de cautare.
Toate aceste motive au facut ca WordPress sa fie cea mai buna alegere pentru toate persoanele care vor sa obtina avantaje in ceea ce priveste optimizarea pentru motoarele de cautare. Astfel, site-urile pe WordPress incep sa fie din ce in ce mai populare, fiind usor de utilizat de catre proprietari, care nu mai depind de programator sau de firma care creeaza site-ul pentru a face modificari, pentru ca site-ul poate fi gestionat ulterior foarte simplu.
Orice link care este prezent pe site-ul tau si care duce catre un alt site este un link de iesire sau extern. Aceste link-uri pot fi:
Link-urile externe plasate in mod natural sunt de obicei subliniate sau marcate cu o alta culoare.
Cum influenteaza linkurile externe SEO?
Este din ce in ce mai evident modul in care link-urile externe ajuta la imbunatatirea experientei utilizatorului: prin includerea de link-uri relevante, usurezi modalitatea prin care cititorii exploreaza unele materiale de care ar putea fi interesati si ii ajuti sa invete mai multe despre unele detalii sau fapte pe care le mentionezi. Cu link-urile externe, de asemenea, construiesti credibilitate: de exemplu, daca faci declaratii care implica statistici, vizitatorii site-ului considera ca acestea sunt informatii in care pot avea incredere, pe care le pot verifica si la care pot face referire. Dar cat de diferita este perspectiva motorului de cautare asupra site-ului tau si a link-urilor externe pe care le utilizezi? De fapt, este in multe privinte similara cu viziunea unui utilizator. Conectarea la alte site-uri te poate ajuta:
Sa ajungi la mai multe persoane si sa creezi un linkbuilding solid. Cand creezi un link catre un alt site web, este o oportunitate de a stabili relatii potentiale de construire a linkurilor. De exemplu, daca scrii o postare pe blog despre cele mai bune aplicatii de productivitate si incluzi link-uri catre fiecare dintre ele, poti contacta proprietarii sau reprezentantii site-urilor si ii poti incuraja sa includa articolul tau in buletinele lor informative si in retelele sociale. Sau, daca site-ul tau reprezinta o astfel de aplicatie, poti contacta o sursa media pe care ai gasit-o utila si la care ai facut referire, iar aceasta ar putea sa-ti promoveze produsul ca raspuns.
Adaugi valoare site-ului tau. Printre altele, motoarele de cautare iau in considerare ce site-uri web au link-uri catre paginile tale si ce surse incluzi tu in site. Acesta este modul in care motoarele de cautare invata cat de autoritar este site-ul tau. Si cu cat au mai multa incredere in continutul tau, cu atat ai mai multe sanse sa te clasezi mai bine.
Imbunatatesti clasamentul. Linkurile externe au fost intotdeauna incluse in listele factorilor de top pentru imbunatatirea clasamentului. Studiul Reboot efectuat in 2016 si apoi din nou in 2020 a confirmat ca linkurile relevante catre surse autorizate au un impact pozitiv asupra clasamentului site-ului.
Ce face un link extern sa fie util?
Exista doua principii care fac link-urile externe eficiente: in primul rand, sursa trebuie sa fie credibila si, in al doilea rand, trebuie sa fie relevanta pentru continutul paginii in care ai introdus linkul. Sa analizam mai indeaproape aceste doua principii.
Marcatori de credibilitate si incredere
Cum poti sti cand site-ul web este spam si cand este demn de incredere, in afara de faptul ca il vizitezi si ii evaluezi aspectul? Ar trebui sa verifici mai multi parametri:
Autoritatea doemniului. Exista diferite valori care evalueaza calitatea domeniului. Pune un domeniu pe o scara logaritmica de la 0 la 100 si cu cat scorul este mai mare, cu atat calitatea profilului de backlink al domeniului este mai mare. Cu toate acestea, aceasta masuratoare poate fi manipulata, asa ca nu te baza exclusiv pe ea fara a lua in considerare alti factori.
Istoricul domeniului. Poti verifica arhiva domeniului pentru a afla mai multe despre primele sale zile si despre consistenta de-a lungul istoriei sale.
Securitatea site-ului. Asigura-te ca o sursa pe care urmeaza sa o citezi utilizeaza un protocol sigur si nu are probleme legate de securitate.
Texte de ancorare. Verifica ce text de ancorare este folosit de sursele care trimit catre un site web care te intereseaza. Daca gasesti textele de ancorare ca spam sau pline cu cuvinte cheie comerciale sau nume de marca, atunci probabil ca nu este cea mai buna alegere.
Cuvinte cheie pentru care se claseaza un site web. Este important sa analizezi pentru ce interogari de cautare este afisat site-ul web. Analiza competitiva iti ofera o lista de cuvinte cheie pentru care se claseaza un domeniu – analizeaza-le pentru calitate si relevanta pentru industrie.
Echilibru intre domeniile de referinta si cele legate. In instrumentul de analiza competitiva, vei vedea numarul de domenii de referinta. Este o idee buna sa verifici si numarul de domenii legate. Daca observi un dezechilibru semnificativ, poate fi un semn al unei surse de calitate scazuta.
Pagini cu cele mai bune performante. Verifica ce pagini aduc cel mai mult trafic catre un site. Analiza competitiva afiseaza o lista completa de adrese URL ale site-ului web cu informatii despre cat de mult trafic primesc si cate cuvinte cheie au.
Dupa ce ai aflat detalii despre aspectele de credibilitate ale unui anumit domeniu, verifica o anumita pagina la care doresti sa faci referire:
Calitatea continutului. Acest factor vine de la sine, deoarece probabil ai citit ceea ce doresti sa utilizezi in continutul tau. Asigura-te ca pagina spune exact ce vrei sa indici si ca respecta criteriile Google EAT si YMYL.
Traficul paginii si cuvintele cheie. Verifica ce trafic primeste o pagina si cat de relevante sunt cuvintele cheie pentru care se clasifica.
Prezenta reala in rezultatele cautarii. Introdu un cuvant cheie in caseta de cautare pentru a afla daca pagina este de fapt inteleasa corect de motoarele de cautare.
In procesul de creare a continutului, vei construi o baza de surse in care ai incredere, dar nu strica niciodata sa verifici fiecare aspect pentru a nu ajunge sa faci conexiuni cu un site web neadecvat. Daca nu dispui instrumente pentru a verifica fiecare aspect al unui site, cel mai indicat este sa apelezi la o agentie de publicitate online care are acces la cele mai bune unelte de analiza.
Importanta relevantei
Pentru a ajuta utilizatorii sa gaseasca exact ceea ce cauta, motoarele de cautare au invatat sa inteleaga modul in care diferitele subiecte sunt conectate intre ele si s-au maturizat suficient pentru a distinge continutul irelevant. Acestea fiind spuse, atunci cand adaugi un link extern, trebuie sa fie o sursa care este relevanta pentru continutul tau. Textele de ancorare cuprinzatoare trebuie, de asemenea, sa fie relevante si sa ajute cititorii sa inteleaga ce vor primi daca vor urma linkul.
De regula rezultatele optimizarii devin vizibile dupa apriximativ 6 – 8 luni, insa optimizarea SEO este in sine un proces de lunga durata ce necesita continuarea optimizarii si urmaririi concurentei chiar si dupa ce site-ul ajunge in pozitii de top.
Preturile le stabilim in urma unei analize in detaliu a concurentei, dupa ce stabilim obiectivele campaniei. De regula, pentru campaniile care au o concurenta medie costurile lunare se situeaza intre 300 – 500 euro, iar pentru nisele cu o concurenta ridicata si obiective nationale sau internationale bugetul poate depasi 1000 euro lunar.
Colaboram cu peste 300 de trust-uri media de notorietate si bloggeri ce pot influneta popularitatea brand-ului si pozitionarea site-ului prin adaugarea comunicatelor de presa si advertorialelor special create.
Daca mai ai si alte intrebari cu privire la procesul de optimizare, costuri sau etapele optimizarii, iti stam la dispozitie prin metodele de contact afisate pe site.