Daca vrei sa ai linkurile corect configurate, urmeaza sfaturile de mai jos, sau apeleaza la o agentie SEO care poate face asta pentru tine si care dispune de personal cu experienta in domeniu:
Ascunde prefixul www
Prefixul www se folosea pentru a preveni confuzia, deoarece este foarte evident ca inseamna un domeniu de site. Dar in zilele noastre nu este necesar sa il incluzi.
Si daca il incluzi, pare invechit, dureaza mai mult sa tastezi si ocupa mai mult spatiu in bara de adrese. De fapt, browserul Chrome ascunde WWW si HTTPS:// in bara de adrese, deoarece informatiile nu sunt chiar atat de importante de afisat, deoarece au indicatorul pictogramei de blocare securizata.
Editeaza adresa URL a paginii pentru a fi relevanta
Cand publici o pagina pe site-ul tau, aceasta ar trebui sa aiba un scop clar. Nu utiliza numere generate aleatoriu care sunt confuze si care nu au nicio relevanta.
Personalizeaza adresele URL ale paginii site-ului tau web pentru a fi descriptive pentru continutul paginii. Acest lucru imbunatateste experienta utilizatorului si poate creste ratele de clic.
Pastreaza linkurile scurte si simple
Majoritatea adreselor URL folosesc automat titlul paginii sau postarii ca adresa URL implicita, dar uneori titlul poate fi un sir de caractere inutil de lung pentru adresa URL. Cu cat adresa URL este mai scurta, cu atat mai bine – si adresele URL scurte tind sa se claseze mai sus.
Foloseste cuvinte cheie semnificative
Utilizeaza 1-2 cuvinte cheie in adresa URL care sunt relevante si spune motoroului de cautare Google pentru ce ar trebui sa apara pagina in rezultatele cautarii. Nu umple adresa URL cu mai mult decat atat, deoarece poate aparea ca spam. Utilizeaza un cuvant cheie care se afla in titlul paginii sau al postarii.
Pe langa adresa URL, va trebui sa adaugi si aceste cuvinte cheie in metadescrierea paginii, deoarece Google pune aceste cuvinte ingrosate in rezultatele cautarii, ceea ce face ca pagina sa iasa mai mult in evidenta.
Foloseste cratime pentru a separa cuvintele
Adresele URL nu folosesc spatii pentru a separa cuvintele. Nu folosi nici liniutele de subliniere.
Cele mai bune practici SEO folosesc cratime intre cuvinte, deoarece acest lucru spune motorului de cautare Google si utilizatorilor unde sunt pauzele dintre cuvinte si sunt mult mai usor de citit decat daca toate cuvintele sunt lipite unele de altele.
Elimina cuvintele de legatura
Cuvintele de legatura (de, si, sau, de, a, an, la, pentru etc.) nu trebuie sa fie in adresa URL. Elimina aceste cuvinte din adresa URL pentru a o face mai scurta si mai lizibila.
Foloseste litere mici
Adresele URL sunt sensibile la majuscule si minuscule pentru tot ce apare dupa numele domeniului. Aceasta inseamna ca, daca sunt URL-uri cu litere mari, ele vor duce automat catre o pagina de eroare atunci cand sunt tastate cu litere mici.
Redirectioneaza adresele URL vechi
Este posibil sa faci modificari site-ului tau in timp si poti alege o structura URL si apoi sa decizi sa o modifici mai tarziu pentru a imbunatati gradul de utilizare. In acest caz, redirectionarea este cea mai buna practica si este recomandat sa adaugi redirectionari permanente.