Mediul online este locul de unde ne luăm informațiile de care avem nevoie, căutăm servicii, idei de afaceri, surse de finanțare, ne luăm știrile zilnice, citim rețete de gătit, citim horoscopul sau ne rezolvăm oricare altă problemă întâlnită în viața de zi cu zi. Putem face un exercițiu simplu de imaginație și să ne gândim cât de mult ne ajută personal, pe fiecare dintre noi, internetul și apoi ne răspundem singuri la întrebarea din titlu – Ce beneficii are publicitatea în mediul online?

Atât timp cât majoritatea răspunsurilor la întrebările pe care noi ni le punem zilnic se găsesc aici, înseamnă că internetul a devenit un real ajutor în viețile noastre și-l folosim ori de câte ori avem nevoie de o informație. Acum putem lua toată această logică îm sens invers și să privim lucrurile din partea cealaltă, a celor care oferă aceste răspunsuri. Suntem datori să oferim informații de cea mai bună calitate pentru ca proiectele noastre online să fie folositoare și apreciate de cei care caută răspunsuri și soluții la problemele lor.

Aveți un site de prezentare cu informații valoroase sau un magazin online care oferă produse de cea mai bună calitate? Acum totul stă numai în modul în care tu îți promovezi acest proiect online și cât de ușor este de găsit în căutări.

3 mari beneficii oferite de publicitatea în mediul online:

Fiecare nișă are un număr mai mic sau mai mare de căutări, obiectivul nostru este să fim cât mai bine plasați în căutări pentru a avea un trafic cât mai mare pe site-ul nostru. De exemplu, un magazin online cu produse de pescuit aflat pe poziția 1 pe anumite cuvinte cheie va avea mult mai multe accesări decât un site asemănător, din aceeași nișă, de pe o poziție inferioară. Răspunsul este simplu – suntem foarte comozi și preferăm să intrăm pe primul site afișat, deoarece acesta oferă mai multă credibilitate tocmai din acest motiv. Dacă un proiect este pe primul loc, înseamnă că echipa din spatele acelui proiect a investit în promovarea lui și nu ar face acest lucru dacă produsele nu ar fi de o calitate superioară.

Explicația este una simplă – dacă vedem cel puțin odată o reclamă sau un site frumos, întreținut corespunzător, despre un anumit domeniu de activitate, vom asocia acel proiect cu domeniul din care acesta face parte, iar atunci când vom avea nevoie de răspunsuri sau produse din acea nișă, ne vom gândi, subconștient la proiectul respectiv. De aceea și multe firme încă își plasează reclamele în cele mai vizitate locuri din oraș, tocmai pentru a rămâne în mintea oamenilor și de a face asocierea brand-ului lor cu produsul pe care îl oferă. Poate nu avem nevoie exact în acel moment de produsul respectiv, dar pe viitor, când ne lovim de această nevoie, vom face asocierea.

În mediul online sunt foarte multe publicații, bloguri și pagini personale de pe rețelele de socializare care vor scrie despre strategia noastră de promovare sau despre produsul nostru. Altfel spus, promovarea pe care noi o gândim în mediul online va genera altă promovare, pe care nu o plătim. Cu cât mai multe publicații vor scrie despre afacerea noastră, cu atât ajungem la mai mult public care se poate transforma cu ușurință în potențiali clienți.

Este foarte important să ne alegem cu atenție cuvintele cheie pe care alegem să facem promovarea și să fim cât mai diferiți, să ieșim din tiparele impuse de concurența noastră în acest mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *