Adresele URL reprezinta organizarea continutului site-ului web. Ele sunt legatura dintre continut si utilizator. Structura URL-ului conteaza din doua motive principale:

Experienta utilizatorului

Experienta foarte buna a utilizatorului este un factor foarte important in SEO. Poti imbunatati aceasta experienta folosind o structura URL logica cu ierarhii de pagini. Continutul poate fi organizat intuitiv si va fi mai usor de navigat pentru oameni. Vrei sa faci site-ul cat mai usor de navigat posibil astfel incat oamenii sa poata sa circule pe site cu incredere si nu cu confuzie.

In afara de structurarea adreselor URL cu organizare logica, va trebui sa folosesti adrese URL care sa fie si prietenoase cu SEO. Aceste adrese URL trebuie sa fie simple, usor de citit si sa includa cuvintele cheie care descriu continutul paginilor web.

O adresa URL simpla ofera cea mai buna experienta de utilizator. Tot ce trebuie sa faci este sa optimizezi adresele URL cu cuvinte cheie cat mai descriptive care sa ofere o intelegere foarte clara pentru continut. Vrei sa iti optimizezi adresele URL deoarece ele sunt cele care ajuta motoarele de cautare sa ofere rezultate relevante pentru persoanele care cauta, in asa fel incat cei care cauta sa stie foarte bine ce urmeaza sa vada daca dau click pe link.

Page Rank

Structurile URL ii spun motorului de cautare Google despre ce sunt anumite pagini ale site-ului web si modul in care acestea se vor lega intre ele. in plus, legaturile interne – linkuri catre pagini, ajuta in sensul acesta. In momentul in care iti optimizezi adresele URL pentru oameni, va fi mai usor si pentru botii motoarelor de cautare sa intre si sa indexeze site-ul pentru a oferi continut de calitate celor care cauta.

Domeniile radacina au de obicei cel mai mare Page Rank si in timp ce utilizarea cuvintelor cheie in pagini imbunatateste calsamentul, cu siguranta nu vei dori sa te bazezi doar pe cuvintele cheie URL pentru a te clasa. Evita sa umpli adresele URL cu fiecare cuvant cheie si include doar ce este cu adevarat util.

Poti utiliza protocolul HTTPS

HTTPS este versiunea securizata a protocolului HTTP. Un Secure Sockets Layer (SSL) cripteaza comunicarea dintre browserul tau si un site web, astfel incat, chiar daca hackerii reusesc sa capteze datele, nu le pot citi.

HTTPS iti face site-ul web mai credibil, deoarece insufla incredere utilizatorilor – acestia se simt mai in siguranta cand fac o achizitie cu informatiile cardului de credit, adresa si numarul de telefon.

Acest lucru pare simplu, dar doar 69% din toate site-urile web redirectioneaza in prezent catre HTTPS.

HTTPS este, de asemenea, un semnal de clasare Google si prefera site-urile web cu SSL. In browserul Chrome, pictograma lacat din bara de adrese URL indica daca acel site web are sau nu o conexiune sigura. Da click pe pictograma pentru mai multe detalii despre conexiune. Astfel, vei sti daca site-ul pe care navighezi este sau nu securizat si functioneaza corespunzator. Nu e deloc greu sa faci asta si tot ce trebuie sa faci este sa acorzi atentie securitatii.

Open chat
Hello 👋
Cu ce te putem ajuta?