Autoritatea paginii este un scor oferit de MOZ, care ofera mai multe sugestii cu privire la modul in care o pagina anume se va clasa in SERP. Este foarte important sa iei in calcul absolut toate caracteristicile SERP daca vrei sa fii in partea de sus a cautarilor pe Google. Similar cu autoritatea domeniului, scorul acesta variaza intre 1 si 100 si pentru a calcula acest procent, sunt folositi mai multi parametri pe care Google ii considera importanti. MOZ foloseste astfel o scara logaritmica de 100 de puncte pentru a obtine scorul PA. Persoanele care folosesc acest serviciu trebuie sa stie ca este semnificativ mai dificila cresterea acestui scor de la 70 la 80 decat de la 20 la 30.

Care sunt indicatorii unei bune autoritati?

Trebuie sa subliniem faptul ca tool-ul care verifica autoritatea paginii este in primul rand un instrument comparativ astfel incat notiunea de scor rau sau bun este relativa. Trebuie sa iti cunosti foarte bine obiectivele inainte de a folosi PA Checker astfel incat sa stii ce trebuie sa ajustezi pentru a le obtine. Obiectivul trebuie sa fie unul specific pentru a avea rezultate. Un obiectiv corect si specific este atunci cand vrei sa construiesti un sistem coerent de achizitie de linkuri si vrei sa iti planifici urmatorii pasi pentru construirea acestor linkuri. Inainte de asta este foarte important sa cunosti starea generala a unui profil de legatura care afecteaza DA si PA.

Autoritatea paginii vs autoritatea domeniului

Fiecare site care se refera la pagina ta transmite o anumita parte din autoritate site-ului tau. Poti considera un astfel de link ca un fel de vot pentru calitatea paginii tale si a intregului site. Cu cat ai mai multe voturi, cu atat motoarele de cautare importante vor clasifica site-ul tau. In prezent, insa, nu este important doar numarul de linkuri care indica spre site-ul tau, ci si calitatea lor. Prin urmare, nu doar catre numere trebuie sa te orientezi ci va trebui sa gasesti site-urile care corespund celor mai bune criterii pentru a mentine integritatea site-ului tau web.

Sunt mai multe platforme de SEO si de marketing online de pe web care au un instrument de verificare PA si una dintre cele mai de incredere platforme este MOZ. Autoritatea paginii se defineste in acelasi mod ca si autoritatea domeniului, insa vor fi luate in calcul doar datele care fac referire la o anumita pagina. Pentru a calcula acest scor, verificatorul PA include peste 40 de factori, insa nu ia in calcul elemente precum frecventa cuvintelor cheie sau calitatea pe care continutul o are. Autoritatea paginii depinde in primul rand de calitatea profilului de link al paginii. Daca o sursa de incredere face referire la pagina ta, acesta este un semn al calitatii continutului.

La fel ca autoritatea de domeniu, autoritatea paginii se calculeaza tinand cont de mai multe criterii stabilite de Google, deci cu cat autoritatea este mai mare, cu atat Google te place mai mult. Dupa ce determini scorul PA este recomandat sa creezi o anumita ordine in profilul tau de linkuri pentru a-l mari.