Daca intrebam „Cat costa un site web?” ne putem gandi si compara cu raspunsul la intrebarea „Cat costă construirea unei case?”.

Raspunsul nu poate fi unul universal si general valabil pana nu privim si evaluam multitudinea de factori care ar putea influenta pretul de realizare. In cazul unei case trebuie stiut ce materiale se folosesc sau cât de mare o să fie, daca trebuie sa cumperi un teren pe care poti construi sau ai deja unul…

Drept urmare, nici in domeniul web nu exista un raspuns valabil pentru toti cei care isi pun aceasta intrebare deoarece nu v-or exista doua website-uri identice, care au acelasi aspect, aceleasi functii si caracteristici.

Costul final realizarii unui site web este dat de complexitatea lui si de functiile care se doresc a fi implementate. Spre exemplu, un site web complex cu pagini multe, imagini personalizate, functionalitati speciale, v-a costa mai mult chiar si de cateva ori decat un site web standard de prezentare cu 2 sau 3 pagini.

Cand vorbim despre dezvoltarea unui site web, vorbim despre servicii personalizate orientate catre client ce nu pot avea un pret fix ca atunci cand vindem anumite bunuri.

Multi dintre cei ce ofera servicii web iau in calcul raportul pret/ora pentru a stabili costul unui website, insa exista foarte multi factori care pot influenta pretul precum locatia, reputatia sau nivelul de experienta al dezvoltatorului.

În prezent pretul pentru realizarea unui site web este de la 200 Euro și poate ajunge până la 5000 euro, sau chiar mai mult.

Suntem de parere ca practicarea tarifului orar este lipsita de context din moment ce durata realizarii unui proiect poate fi influentata de indemanarea si eficienta dezovoltatorului.
Calitatea serviciilor este iarasi un factor care trebuie luat in considerare atunci cand se vorbeste doar de timpul alocat realizarii unui proiect web.

De exemplu, un dezvoltator cu preturi mici pe ora, poate oferi un termen de finalizare mare pentru un site web care ar putea fi realizat în cateva zile de catre un dezvoltator bine cotat. Desigur, trebuie sa iei in considerare si calitatea muncii lor. Un site web profesional inseamna design si aspect atragator, 100% functionalitate, incarcare rapida si SEO, etc. Nu catalogam un site web raportandu-ne la pret, scump sau ieftin.

Sunt foarte multe companii web bune care practica prețuri corecte sau mici in raport cu munca realizata și la fel de multe foarte slabe din punct de vedere profesional care practica prețuri exagerate. Sfatul nostru este să nu selectezi niciodată compania web doar pe baza prețului practicat. Cercetează portofoliul de proiecte, clienții anteriori, recenzii și orice alte detalii.

Ai primit o ofertă care nu te mulțumește? Trimite-ne un mesaj! Poate noi suntem ceea ce cauți!

sursa: perfectpixel

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *