Atunci cand doresti ca site-ul tau sa fie gasit online de potentialii clienti, trebuie sa stapanesti strategiile SEO pentru a afisa rezultate bune in motoarele de cautare. Exista sute de metode de clasament care ajuta la determinarea rezultatelor cautarii. Acestea includ structura link-urilor, cuvintele cheie si timpul pe care vizitatorii il petrec pe site.
Daca urmezi cele mai bune practici si creezi continut de calitate, vei fi recompensat. Daca nu, atunci asteapta-te sa fii penalizat de Google. Unii comercianti sunt pedepsiti cu rezultate slabe in cautari, din cauza faptului ca Google nu este de acord cu continutul de calitate scazuta. Retine acest lucru daca iei in considerare utilizarea unei tehnici SEO gresite. Asadar, daca doresti sa folosesti tactici SEO in campania ta de marketing, asigura-te ca respecti regulile.
Daca doresti sa dezvolti o strategie de continut, iata sase reguli pe care le poti urma. Desi unele dintre reguli pot parea ceva obisnuit, acestea sunt adesea trecute cu vederea, ceea ce poate provoca daune mari clasamentului tau.
Nu face abuz de cuvinte cheie
Cuvintele cheie sunt modul prin care transmiti motoarelor de cautare despre ce este vorba pe pagina ta. Cu ani in urma, marketerii foloseau acelasi cuvant cheie de mai multe ori in incercarea de transmite catre Google faptul ca o pagina este relevanta pentru acel termen. Ei considerau ca, daca Google a clasat pe locul 4 un cuvant cheie folosit de 10 ori, atunci l-ar putea clasa pe locul 1 daca ar fi folosit de mai multe ori. Dar, aceasta strategie a durat foarte putin. Cei care au folosit cuvinte cheie ca o modalitate de manipulare a rezultatelor cautarii s-au trezit fara trafic.
Google foloseste bounce rate ca modalitate de clasare. Daca cineva petrece mai mult timp pe site-ul tau, Google considera ca este relevant. Daca vizitatorii nu poti citi continutul, deoarece este plin de cuvinte cheie, acestia vor pleca rapid. Cand Google vede ca vizitatorii ies repede de pe site, stie ca nu ai continut de calitate si meriti sa fii pozitionat mai sus in cautari. Recomandarea este sa utilizezi cuvinte cheie LSI (Latent Semantic Indexing) in continutul tau. Creeaza pur si simplu continut cu cateva cuvinte cheie cu care doresti sa te clasezi, dar utilizeaza-le de 2 pana la 3 ori pentru un articol de 500-800 de cuvinte. Excesul de cuvinte cheie este cea mai mare greseala pe care o poti face ca marketer de continut. Nu oferi nimic cititorilor si in cele din urma vei fi ignorat de Google.
Creeaza continut unic
O strategie SEO excelenta implica intotdeauna generarea de continut unic. Asigura-te ca ai continut util si bine scris, deoarece acesta este la fel de important ca orice alta strategie SEO pe care doresti sa o implementezi. Daca ai continut care nu este unic, foarte putine persoane il vor citi. Atunci cand putine persoane sunt interesate de ceea ce scrii pe site, Google nu te va baga in seama.
Nu folosi link-uri de calitate scazuta
Multi webmasteri se concentreaza atat de tare pe link-urile interne incat uita ca si linkurile externe sunt importante. Trebuie sa te asiguri ca link-urile externe duc la continut de calitate. Link-urile necorespunzatoare duc la clienti nemultumiti si va iti pot afecta clasamentele in Google (motiv pentru care trebuie sa-ti actualizezi site-ul in mod regulat). Alege link-uri care sunt relevante, de impact si de pe site-uri care au vechime. Acestea sunt link-urile pe care le doresti si pentru care Google te va rasplati.
Actualizeaza site-ul in mod regulat
Actualizeaza-ti canalele in mod regulat, deoarece site-urile care nu sunt actualizate de ani de zile nu prezinta niciun interes pentru vizitatori. Este practic imposibil sa observi o crestere in clasament cu un domeniu inactiv.
Urmareste Ghidul de optimizare Google
Google isi actualizeaza constant cele mai bune practici, asa ca asigura-te ca ramai la curent. Majoritatea modificarilor sunt minore, insa trebuie sa fii la curent cu toate acestea. Chiar si o modificare minora poate face o diferenta mare pentru site-ul tau, asadar, asigura-te ca tii pasul cu tot ce este nou.
Verifica viteza site-ului
De asemenea, trebuie sa monitorizezi viteza site-ului. Asigura-te ca este rapid si receptiv. Probabil ai mai auzit asta inainte, dar este foarte important, mai ales intr-o lume mobila. Ar trebui sa verifici functionalitatea site-ului tau in mod regulat. Daca observi ca viteza site-ului incetineste, este timpul sa afli de ce. Foloseste un instrument pentru a analiza timpul de incarcare si pentru a gasi blocajele din acest proces.
Pe masura ce iti extinzi strategia de marketing, lucrurile marunte vor face diferenta. Acorda atentie tehnicilor SEO simple precum acestea si vei avea clasamente mai bune in cautari.