6 greseli comune in web design

Te-ai intrebat vreodata daca greselile de design afecteaza clasamentul site-ului tau web? Design-ul SEO friendly este esential pentru clasarea pe Google si, de asemenea, pentru a-ti mentine vizitatorii interesati de site. A avea un site frumos nu-ti garanteaza traficul pe care ti-l doresti. Daca site-ul tau web nu este optimizat pentru SEO, acest lucru va afecta clasamentul organic.

Daca doresti sa atragi trafic, site-ul tau web ar trebui sa fie prietenos cu motoarele de cautare. Atunci cand te concentrezi pe elementele vizuale, asigura-te ca optimizezi site-ul nu numai pentru utilizatori, ci si pentru motoarele de cautare. Iata o lista cu sase greseli grave de design web care pot influenta clasamentul organic si pot fi un obstacol in calea obtinerii primelor pozitii in motoarele de cautare.

Implementarea gresita a etichetelor de antet

Etichetele de titlu care se repeta in mai multe locatii sunt considerate unele dintre problemele semnificative ale proiectarii site-ului web. Peste 50% dintre site-urile web se confrunta cu problema implementarii gresite a etichetelor de antet. Acest lucru are un impact negativ sever asupra strategiei SEO si designer-ul site-ului tau ar trebui sa implementeze corect etichetele de antet.

Daca doresti sa imbunatatesti sansele de a te clasa in primele pozitii in motoarele de cautare, asigura-te ca adaugi etichete H1 si H2 adecvate. In timp ce adaugi aceste etichete, nu uita sa adaugi cuvintele cheie pe care le vizezi cel mai mult. Acest lucru va permite site-ului tau sa se claseze mai sus in SERP.

Design non-receptiv

In prezent, majoritatea oamenilor folosesc smartphone-uri. Deci, ar trebui sa proiectezi site-ul web astfel incat sa fie compatibil cu dispozitivele mobile. Un site web ar trebui sa aiba intotdeauna un design receptiv. Un astfel de design te ajuta sa reduci rata de respingere pe site-ul tau web.

Compatibilitatea unui site web cu dispozitivele mobile este unul dintre factorii de clasare pentru toate motoarele de cautare. Daca nu ai un site web compatibil cu dispozitivele mobile, retine ca trebuie sa ceri designerului tau sa remedieze aceasta problema cat mai curand posibil. Daca nu cunosti un specialist, poti oricand sa apelezi la o agentie de web design care creeaza site-uri responsive.

Fisiere media mari

Ei bine, e adevarat ca imaginile joaca un rol esential in imbunatatirea implicarii utilizatorilor. Cu toate acestea, in cazul in care imaginile pe care le adaugi sunt de mari dimensiuni, ar putea fi o problema in strategia de optimizare pentru motoarele de cautare.

Imaginile cu rezolutie mai mare vor reduce viteza de incarcare a paginii site-ului tau web, avand astfel un impact asupra scorului general al SEO. Una dintre cele mai bune modalitati de a reduce marimea imaginilor este de a le comprima si de a le redimensiona. Utilizand Google PageSpeed ​​Insights Tools, poti verifica cu usurinta cat de mult dureaza pentru ca site-ul tau sa se incarce complet. Daca ai constatat ca viteza este lenta, utilizeaza serverul CDN. Aceasta este una dintre cele mai bune tehnici pentru a preveni supraincarcarea site-ului web de imagini grele si alte fisiere media de mari dimensiuni.

Imagini cu text

Pentru a face site-ul sa arate atractiv si captivant, cei mai multi designeri adauga text la imagini. Ei bine, imaginile care au text sunt apreciate de utilizatori, dar motoarele de cautare nu le agreaza.

Fara indoiala, motoarele de cautare adora continutul! Cu toate acestea, cand vine vorba de imagini cu text, motorul de cautare nu poate vedea textul din imaginile tale. Din acest motiv, asigura-te ca nu faci aceasta greseala si evita sa adaugi text la imaginile de pe site.

Acest lucru duce la un UX rau, care in cele din urma te impiedica sa ai rezultate bune in SEO. Daca adaugi imagini, optimizeaza-le adaugand etichete alt si descrieri corespunzatoare, in loc sa adaugi text pe imagini.

Continut scurt si de calitate slaba

Este important sa adaugi continut lung si relevant pe pagina web. Cu toate acestea, motoarele de cautare se concentreaza in principal pe site-urile cu continut bun. Din acest motiv, daca ai doar continut de umplutura pe site-ul tau web, nu vei face altceva decat sa afectezi SEO. Este cunoscut faptul ca site-urile web cu un continut bun se claseaza in primele pozitii ale SERP-urilor.

Derulare infinita

Unul dintre elementele populare ale site-urilor web 2.0 este „derularea infinita”. Aceasta este caracteristica care incarca mai mult continut atunci cand un utilizator deruleaza in jos. Ei bine, acesta este un mod eficient de a face utilizatorul sa ramana pe site. In acest fel, vei putea creste media timpului pe care un utilizator il va petrece pe site-ul tau web.

Cu toate acestea, atunci cand vine vorba de designul web, acesta este unul dintre elementele care afecteaza optimizarea site-ul tau. Din acest motiv, este esential sa il implementezi astfel incat sa functioneze eficient. Daca nu setezi paginarea, va fi dificil pentru crawlerele / robotii motoarelor de cautare sa acceseze paginile site-ului. Deci, asigura-te ca ai setat corect paginarea.

Toate cele mentionate mai sus sunt sase greseli comune de proiectare web pe care ar trebui sa le eviti. Aceste greseli pot afecta SEO-ul site-ului tau.

Daca intentionezi sa proiectezi un site nou sau pur si simplu sa il modifici pe cel existent, asigura-te ca nu faci aceste greseli de proiectare. Daca tii cont de sfaturile de mai sus, vei reusi sa imbunatatesti SEO-ul site-ului tau web, care, in cele din urma, va reusi sa se claseze in partea de sus in motoarele de cautare.